Et særligt kendetegn fra London

London

På denne side gæsteblogger min gode veninde Charlotte Ødum Buur, som til dagligt er kommunikationskonsulent og bor i hus i Espergærde med sin mand. I april var hun på en dejlig venindetur til London – læs mere her.

En forårsweekend i London

Der er næsten ikke noget bedre sted at tage hen, når man er to piger på tur. London har det hele. Shopping, fantastiske restauranter, musicals, smukke bygninger og parker, helt vildt søde mennesker, et helt unikt koncept ´afternoon tea´, der på dansk betyder: “overflod af lækre kager” og selvfølgelig: Endnu mere shopping. 

Strategisk planlagt i weekenden efter påske skulle vi tilbringe 4 dage i London.

London Eye – aftenlys over London

Med en sen ankomst til London torsdag og en anelse trætte, havde vi planlagt en stille og rolig første aften. Efter at have tjekket ind på vores hotel, Hotel Park Plaza County Hall (http://www.parkplaza.com/london-hotel-gb-se1-7ry/gbcounty?gclid=CJK1tO3ak8UCFQgMcwodgGwAew&s_cid=se.12109921) , gik vi forbi London Eye og fik nærmest et chok over mængden af turister, der stod i kø for at få en tur i kæmpe-hjulet. Vi havde bestilt billetter hjemmefra til hjulets sidste afgang kl. 21.30 og besluttede os for at møde op i rigtig god tid. Med i billetten er også en 4D oplevelse, som man skal møde op i god tid for at få (https://www.londoneye.com/).

Efter en god middag gik vi mod London Eye for at nå 4D oplevelsen. Vi blev slemt skuffede. 4D filmen er en lang reklame for London Eye og Coca Cola samarbejdet og kan uden problemer springes over. Køen uden for hjulet var fuldstændig væk og vi gik direkte om bord. Oplevelsen var fantastisk. Vi fik et rigtig godt overblik over byen og samtidig var det en virkelig romantisk tur med udsigt over Londons aftenlys. Kan klart anbefales, men gør det om aftenen, hvis I ikke gider stå i kø.

London Eye om aftenen - ingen kø og super smukt og romantisk

London Eye om aftenen – ingen kø og super smukt og romantisk

Udsigt over Londong

Udsigt over London

Shopping og NAC – vores franske frokostredning

Fredag og første hele dag i London bød på sol og 20 grader. Vi hoppede i vores sneakers og besluttede os for at tage al sightseeing til fods. Man kan sagtens gå til de fleste seværdigheder i London og resten kan man nå fra taget af de røde, ikoniske busser. Mere eller mindre tilfældigt endte vi på de store shoppinggader Oxford St. og Bond St. Her ligger de store kædebutikker lige fra high end kæderne til den helt billige Primark (billigere end H&M).

Shopping er sjovt, men kræver energi og vi begyndte derfor at kigge efter noget frokost. Spisesteder er ikke det, der er mest af på Oxford og Bond. Tilfældigvis bevægede vi os ned af en af sidegaderne til Oxford og fandt den fineste, lille franske Café NAC (http://www.naclondon.co.uk/). NAC er også et drinkssted, hvor hele kælderen er indrettet i bedste Mad Men-stil, lidt dunkelt men virkelig stilligt.

Med den bedste plads i vinduet kunne vi sidde og kigge ud på de lokale businessmænd og kvinder, der skyndte sig forbi til en hurtig frokost eller tog en walking lunch med en kollega. NAC blev vores redning og en virkelig lækker en af slagsen.

Surdejsbrød med avocadocreme, tyndskårne rodfrugter, sommerradiser og en lækker chili/citron olie, der lige gav alt det friske lidt kant. MUMS!

Surdejsbrød med avocadocreme, tyndskårne rodfrugter, sommerradiser og en lækker chili/citron olie, der lige gav alt det friske lidt kant. MUMS!

NAC - den franske frokostredning

NAC – den franske frokostredning

Beas of Bloomsburys – to voksne piger til afternoon tea

Når man er to piger i London SKAL man prøve det engelske koncept ´afternoon tea´. Efter lidt research hjemmefra fandt vi frem til Bea´s of Bloomsburys, der skulle være et af de populære steder. Så husk at bestille bord.
Da vi kom ind i caféen blev vi ikke så overraskede over, at der næste kun var piger til stede, med en enkelt undtagelse. Vi havde følelsen af, at komme ind i en gammel engelsk film eller en børnefødselsdag kun for piger. Da servitricen hurtigt fandt ud af, at vi ikke var englændere, spurgte hun, om det var vores første afternoon tea. Med et undskyldende ´ja´, rullede hun med øjnene og fortalte med en tyk dialekt om de forskellige kager, te, priser osv. Vi forstod næsten ingenting, men det gjorde egentlig det hele endnu mere spændende. Tydeligt blev det også for os, at englænderene kender sin te, og derfor var servitricen ikke vant til, at skulle opremse alle de forskellige slags te, som man kunne vælge mellem. Vi fik bestilt vores te og lige efter fik vi serveret en opsats med forskellige sandwiches, cupcakes, scones, fudges og marshmellows. Uvidende, bevægede vi os nedefra og op – fra sandwich til de søde sager, men måtte også sande, at vi måtte prioritere vores sult. Vi kunne på INGEN måder spiser det hele. Så første tip til afternoon tea er, at man skal være meget sulten! Afternoon te kan fungere som en sen frokost/kagebord. Alt smagte bare så lækkert og særligt de to scones var en anderledes oplevelse. De er helt anderledes, fra de scones vi kendte fra Danmark. De engelske scones er en del mere bastante og skal smøres med ´clotted cream´, der er flødeost blandet med flødeskum, så det får en utrolig let konsistens. Man kan også smøre syltetøj oven på laget af clotted cream (ja, vi måtte lure lidt på, hvad pigerne på nabobordet gjorde)..

Afternoon tea var en temmelig dyr fornøjelse, 54 pund for to mennesker (ca. 250 kr pr. mand). Men det er virkelig det værd! Det var en meget engelsk oplevelse, som man ikke må undvære! Og heldigvis kunne vi få de kager, vi ikke kunne spise med hjem til hotellet i en æske.

 

En rigitig god, engelsk oplevelse, der gav følelsen af at være til en fin, børnefødselsdag for piger. Det kan virkelig vække ens indre prinsesse!

En rigitig god, engelsk oplevelse, der gav følelsen af at være til en fin, børnefødselsdag for piger. Det kan virkelig vække ens indre prinsesse!

Bea´s

Bea´s

Lækkert udvalg af kager

Lækkert udvalg af kager

Bills – en drøm af et morgenbord

I vores iver efter at finde et godt og centralt hotel, havde vi bestilt et hotel hvor morgenmad ikke var inkluderet. Vores nærrige, danske sjæle syntes, at 18 pund (ca. 185 kr) pr. person pr. dag var lige i overkanten for morgenmad. Vi spiste derfor morgenmad ude i byen hver dag. En dag på Starbucks og en dag kom vi til at gå lidt for langt i forhold til, hvad vores sult-niveau egentlig tilladte. Men det endte med at blive vores held, for vi nåede et godt stykke op af Themsen mod Tower Bridge, da vi stødte på Bills (http://bills-website.co.uk/). Med sloganet “Breakfast to bedtime” er stilen ligesom lagt. Bills serverer FANTASTISK morgenmad hele dagen! Men stedet er også virkelig populært, så en god idé er at bestille bord i god tid! Tjenerne på Bills er søde, snaksagelige og får en til at føle sig hjemme. Det er tydeligt, at det går igen hos alle tjenerne.

Når man er meget sulten, bestiller man altid for meget. Men med et fantastisk udvalg på menukortet var det svært at vælge.

Når man er meget sulten, bestiller man altid for meget. Men med et fantastisk udvalg på menukortet var det svært at vælge.

Bills laver sine egne specialiteter, jams, fudges, coffee, candy osv, der er flot udstillet flere steder. Specialiteterne kan kan købe med hjem og bestilles via en lille bestillingsseddel på en papirspose, der udleveres sammen med maden, man har bestilt. Meget gennemført.

Bills laver sine egne specialiteter, jams, fudges, coffee, candy osv, der er flot udstillet flere steder. Specialiteterne kan kan købe med hjem og bestilles via en lille bestillingsseddel på en papirspose, der udleveres sammen med maden, man har bestilt. Meget gennemført.

 

Musicalen – en fest fra start til slut

Man kan jo ikke tage til London uden at se en musical. For os var det oplagt, hvad vi skulle se. To piger på tur uden mænd betød: Mama Mia. Og sikke en fest. Vi kunne synge med på sangene fra start til slut. Selv den jyske, voksne søn med sin mor, som vi mødte i teatret, måtte indrømme, at han rokkede med (selvom han understregede, at han som mand meget hellere ville have set We Will Rock You).

Der ligger mange hyggelige restauranter i Aldwych-området, hvor alle teatrene ligger, men det er også der alle teatergængerne spiser inden forestillingerne. Sørg for at bestille bord, ellers kan man godt komme til at gå længe rundt og lede efter et ledigt bord.

Sådan gik fire dage i London utroligt og alt for hurtigt. Vi blev begge enige om, at vi sagtens kunne have brugt to-tre dage mere. Det er ikke billigere at shoppe i London end i Danmark, men udvalget er helt anderledes og man kommer hjem med noget, man ikke kan få i Danmark. Derudover er der så mange lækre restauranter, at man ville ønske, man kunne spise hele tiden. Næste tur til London er allerede ved at blive planlagt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>